söndag 5 mars 2023

Dags för ett bad! (Dockskåpet, del 13)

Snickaren hojtar att han är klar med badrummet - Kom så skyndar vi oss upp till tredje våningen och kikar om vi kan ta oss ett bad! Det lyser inbjudande från badrummet när vi kommer uppför trappen och kryssar oss fram mellan verktyg och byggdamm i hallen. En svag doft av rosenblad från tvålar och krämer leker i våra näsborrar när vi kikar in i badrummet...

Golvet har klinkers som går i blanka svartbruna toner. Det möter den vita panelen på väggarna som sedan övergår i en härligt blommig tapet som matchar golvets färger. 

Tapeten är ett småmönstrat tyg som jag hade liggande hemma i min tyglåda och som passade perfekt till detta badrummet. Golvets "klinkers" är en bit smårutig mosaik som jag inte har något minne av var jag fått eller köpt. Den har legat i "bra att ha-lådan" i många år och bara väntat på rätt tillfälle att användas. Den är limmad mot botten och sedan fogad med vanligt spackel. Panelen är gjord av tunna trälister som jag köper i en hobbybutik.

Till höger innanför badrumsdörren hittar vi toaletten och sedan ett härligt badkar. Handfat, spegel,  badkar och toalett har jag köpt i någon miniatyrbutik för länge sedan. De har ett litet gulligt blommönster som passar riktigt bra in här.

Handdukshängaren över badkaret har jag gjort av en vitmålad tunn list, ett par träpärlor och en bit mässingsstav. Handdukarna i badrummet är klippta ur en bit tunn frotté som jag zickzackat runt kanten på samt sytt lite mönster i röda toner på.


Bredvid toaletten hittar vi en liten toaborste. Den är tillverkad av en bit rund tandpetare och lite steksnöre som jag gjort stelt mha trälim. Den står i en liten kantstött porslinsskål som jag köpt på en loppis någon gång i tiden.


Rakt fram i badrummet står handfatet och ovanför det hänger en spegel med en liten lampa på var sida. Nere på golvet står en liten tvättbalja och tvättbräda ifall man fått en liten fläck på något plagg och inte orkar springa ner till tvättstugan i källaren.


Tvålen på handfatet är en bit vanlig tvål som jag skurit bort. Den ligger i en tvålkopp som jag skurit till av en bit balsaträ. Tandborstkitet som hänger på väggen och ligger på panelkanten ovanför handfatet har jag köpt i en miniatyrbutik.


De små lamporna som hänger på var sin sida av spegeln är korkarna till ögondroppsflaskor som jag hade till min ena katt när han skadade sitt öga för ett par år sedan. För att få dem att hänga en bit ut från väggen har jag använt mig av ett penselskydd som jag dragit själva lampdioden igenom innan jag trätt ner den i själva lampskärmen, dvs korken.


På vänster sida i badrummet finns en låg bänk och en vägghylla för förvaring. Det lilla bordet har jag byggt av olika tunna trälister och vägghyllan är inköpt. Miniatyrerna som står på är en blandning av "skräp" som fått nytt liv av mig, loppisfynd och miniatyrer inköpta från olika miniatyrbutiker.


Precis innanför dörren till höger hänger självklart även toalettpappersrullen. Hållaren till den har jag gjort på samma sätt som handdukshängaren över badkaret och toapappret är en bit hushållspapper som jag lindat runt en liten bit penselskydd.
Dörr och dörr förresten, snickaren hälsade att det gällde att inte vara för pryd ett tag framöver. Det är nämligen uppenbarligen lite oklart när dörren kommer att levereras... Ja, ja, det löser sig...Taklampan är gjord av en kula från en deo och en bit av en bjällra till en ljusmanchett. Ljusdioden är indragen genom ett litet borrat hål i taket.
 Men vad säger ni, ska vi sätta på vattnet, springa ner i köket och hämta ett glas med något gott att dricka och sedan krypa ner i ett varmt bad...?


Hoppsan, bäst husse och matte skyndar sig, verkar som att Tiger har hittat en alldeles ny och rolig leksak...


Jag tror vi låter Tiger leka en stund. Vi smyger ut från dockskåpet för den här gången, låter fantasin fortsätta leka och så ses vi förhoppningsvis snart igen i ett nytt rum här på tredje våningen!

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar