lördag 1 oktober 2016

Apoteket (Del 5)

Nu är kommersen i full gång hos Apotekare Karlsson! Blev ett fasligt tempo i slutet på att få allt klart till nyöppningen av butiken då leveranserna av vissa viktiga saker drog ut på tiden. För det är ju av yttersta vikt att en apotekare har ordentlig belysning i butiken så att han ger kunderna rätt medicin! Men nu är allt på plats och Karlsson har kunnat slå upp portarna.

Glasskåpet med de allra dyraste medicinerna i har fått ett nytt handtag efter att det gamla gått sönder. I skala 1:1 så består handtaget av ett par pärlor och en smyckesdetalj som limmats ihop.


På väggen bredvid kassadisken har det kommit upp en liten hylla. Där förvaras de nya provrören och bredvid dem hittar vi förbandsmaterialen.


Missan trivdes inte så bra som butikskatt, så hon flyttade hem till Karlsson. Istället har Måns flyttat in och han trivs som fisken i vattnet med att slappa i butiken och ge sin medicinska expertis till kunderna. Favoritplatsen är givetvis på kassadisken. Så Karlsson har fått flytta in vågen bit så att Måns får plats...


Själva "huset" har givetvis fått en slutfinish också. På tre av sidorna har jag limmat fast en list som är vinkelformad. Den sitter en liten bit ifrån själva skåpet så att jag kan skjuta in en plexiglasskiva mellan den och själva skåpet. Listen på den fjärde sidan kommer att fästas lite mindre permanent. Ifall jag får för mig att ändra, lägga till eller dra ifrån något i framtiden. Hela skåpet har sedan betsats i samma teakfärg som inredningen i apoteket.Då hälsar vi er välkomna in till Karlsson för att införskaffa de nödvändiga medikamenterna! På den vänstra väggen hänger nu en rejäl lampa som sprider sitt varma sken över butiken så att Karlsson har koll på vad han gör. Nedanför står kvasten redo för att hålla golvet rent nu när hösten närmar sig med alla löv som riskerar att följa med in. Karlsson själv är i full färd med att fixa till butikens påsar i väntan på första kunden.Lampan, katten och min lille apotekare är ju inga saker som jag gjort själv, utan dessa saker har jag beställt från en dockskåpsbutik. Såg dockan när jag surfade runt lite vid ett annat tillfälle och tyckte att han passade perfekt i mitt apotek! Bjuder även på en bild som är tagen när det är "skymning", dvs mörkt i rummet och bara tänt belysningen i tittskåpet.


Nu önskar vi Karlsson lycka till med butiken och jag kilar vidare mot nya miniatyrprojekt...

/Anngert

1 kommentar: