söndag 20 september 2015

Adventskalender

Insåg just att jag varit extremt dålig på att uppdatera här inne i september, men här kommer äntligen lite pyssel. Ibland är det ju så att man inte hinner med att pyssla så mycket som man önskar eller så håller man på med lite pyssel som tar lite längre tid att göra... Kan meddela att det är både och som gäller för mig.

Dagen idag har i varje fall ägnats åt scrapbooking. Almanackan visar snart slutet av september så det börjar ju bli hög tid att pyssla ihop lite "gå bort-presenter" till advent och jul :-). Såg för ett tag sedan en läcker adventskalender på internet som scrappad med utgångspunkt från små tändsticksaskar. Tyckte att det var superfin och idag har jag själv scrappat ihop en sådan.


Stommen består alltså av 24 små tändsticksaskar. Eftersom jag inte hade några sådana hemma så inhandlades ett gäng. Kan meddela att det är många tändstickor i 24 askar. Även om de är små. Lär med andra ord inte behöva köpa tändstickor på ett tag...
Askarna är ihoplimmade tre och tre och staplade på varandra. Jag valde att sätta i små hjärtanformade brads för att det ska vara lättare att öppna lådorna och om de råkar åka in så långt att man inte får tag i någon kant att dra i.
Kortet som står på toppen av kalendern går att fälla ned till liggande och givetvis så ska det dit en hälsning på den också innan det ges bort.


De olika sidorna har jag sedan dekorerat med lite olika stämplar och andra smådetaljer. Texten på det gråa pappret som jag använt är "I'm dreaming of a white christmas" så jag spann vidare på snötemat och dekorerade med snöflingor i olika storlekar.

Eftersom det ska vara en adventskalender så valde jag att inte göra den superjulbetonad utan gick mer på snö, förberedelser och stämning. Innan man ger bort den så lägger man sedan en liten gåva i varje ask.

Att göra denna kalendern tog ganska lång tid så jag hann inte med något mer stort projekt idag. Däremot blev det ett CAS-kort också innan jag packade ihop grejerna.


/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar