söndag 22 mars 2015

Besök i Parken zoo och årsmöte

I går var jag iväg på en härlig utflykt med ett glatt gäng i The Maine Club. Det var dags för klubbens årsmöte och i samband med det gjorde vi även ett besök i Parken zoo i Eskilstuna där vi fick en guidad tur bland parkens alla djur.


Trots en bister start på dagen med snö och minusgrader blev det en kanonfin dag. Molnen sprack upp när vi närmade oss Eskilstuna och solens strålar värmde under promenaden i parken. Parken har inte öppnat för allmänheten riktigt än, men de tog emot grupper som de guidade runt. Alla djur var inte ute ännu eftersom det fortfarande är ganska kyligt ute och det pågick en del ombyggnationer i parken där vissa av djuren ska få nya hägn.

Efter lite fika började vi vandringen med ett stopp hos tigrarna. De var ute trots att ett lätt snöfall föll och termometern visade runt nollan.


Andra kattdjur som vi fick titta på var de bedårande Pallaskatterna. De visade hur de berikar deras miljö genom att låta dem "jaga" maten. Det gjordes på ett väldigt enkelt sätt genom att "bytet" sattes fast i en klädnypa längst ut på en lina på ett metspö. Sedan var det bara att dra det längs marken precis som vi gör när vi leker med våra egna huskatter! Tog inte lång stund för Pallaskatterna att fånga sitt byte dock... :-)Lejon finns det också givetvis på Parken zoo. Tre vackra skönheter fick vi se i ett av hägnen. Tyvärr fick vi inte se någon lejonhane under vårt besök.


Tyvärr var det svårt att ta några bra bilder på dem då glasen var väldigt repiga. Vi fick förklaringen efter en liten stund när en av tjejerna ställde sig upp mot glaset och krafsade med tassarna. Wow, vilka tassar! Och beteende känner jag själv väldigt mycket igen från mina egna Maine cooner! Prinz gör alltid så när han vill ha min uppmärksamhet...


När vi kom till Amurleoparderna fick vi hjälpa till att berika deras miljö. Det var dags för lite dragkamp! I ena änden av repet hittar vi några tappra kvinnor och män från The Maine Club:


I andra ändan av repet som sträckte sig över stängslet, upp över en gren i en tall och ner till marken hittar vi en rejäl köttbit...


...och en läcker och smidig amurleopardhane! Det tog inte många sekunder för honom att ta sig från inomhusrummet ner till "bytet" när de öppnade luckan och när han väl fångat sitt byte släppte han inte...


Han var grymt stark och trots att vi var tre-fyra personer som drog i repet utanför hägnet så höll han emot. Jag kunde ju inte låta bli utan att prova att hjälpa till och dra och det var häftigt att känna hans styrka!


Efter en god kamp fick han sitt byte och han försvann då raskt med det upp mot boet för att avnjuta sin måltid.

Det fanns givetvis massor av andra fantastiska djur att titta på i parken. Den röda pandan är både fantastiskt söt och en mästare på att klättra :-).


Inne hos de vitkindade gibbonaporna fick vi se parkens senaste invånare. En liten gibbonbebis som höll sig fast riktigt ordentligt i sin mamma när hon svingade sig mellan grenarna.


Vi gjorde även ett besök inne hos Komodovaranerna. Maffiga, respektingivande djur...


I ett annat hus fick vi se titta på en djurart som heter Fossa. Fossa är ett rovdjur från Madagaskar.


Sista stoppet på rundvandringen blev hos de Asiatiska uttrarna. Små söta djur med rejäla röstresurser...


Efter besöket på Parken zoo blev det god lunch, årsmötesförhandlingar och prisutdelning från ett välfyllt prisbord till årets vinstrika katter i klubben.


En härlig dag med ett gäng härliga människor!
/Anngert

1 kommentar:

  1. WOW jättefina bilder :) Kram Annica Stortassens

    SvaraRadera