måndag 8 oktober 2012

Utställningshelg!

I helgen har det varit kattutställning på schemat igen. Denna gången bar det av till Norrköping och utställningen arrangerades av Östkatten. De senaste utställningarna som jag varit på har varit väldigt lugna för min del då jag bara haft med mig Puzz. Nu i helgen var alla mina fyrbenta vänner med och att tro att man ska få en lugn stund då är att drömma... På lördagen var dessutom mammas katt Truls med också så då blev det ytterligare en att hålla koll på :).

Utställningen hölls i Racketstadion i Norrköping och det var drygt 350 katter utställda varje dag. På lördagen hade de förutom ordinarie bedömningar även en "Röd katt-special" där alla domare nominerade sin bästa röda katt till en specialpanel.


Bedömningsmässigt gick det ungefär som förväntat för mina katter på lördagen medans det på söndagen gick över förväntan. Prinz tog sitt certifikat i klass 4 efter diverse diskussioner om hans färg och huruvida han är genetiskt solid röd eller tabby. Han har alltid varit tveksam i sin färg men eftersom han tävlar i samma grupp oavsett om han är solid eller tabby så spelar det ingen roll. Han är dessutom kastrat så det är inget som är viktigt ur avelssynpunkt heller. Även på söndagen tog han sitt certifikat, denna gången utan färgdiskussion... Tyvärr gick han inte vidare någon av dagarna men konkurrensen var hård, så det var helt ok.Kompiz fick mot vad jag förväntade mig riktigt bra bedömningar bägge dagarna. På lördagen tog hans sitt certifikat i klass 6 och blev även nominerad som domarens bästa röda katt till specialen. Det sistnämnda var ju inte så svårt att bli dock eftersom det visade sig att just den domaren bara hade en katt med rött i EMS-koden... Han hade dock inte en chans mot de andra röda katterna senare i finalen, även om man lugnt kan säga att han stack ut en del i panelen mot de andra djupt röda katterna :).Söndagen var spännande för Kompiz del. Han hade nu tillräckligt med certifikat för att kunna ta sin Grand Internationell Premier-titel vilket jag inte var helt säker på att han skulle lyckas med. Jag hade fått en domare till honom som jag visste var riktigt noga med färger och mönster och eftersom Kompiz är lite ojämn i sin färg så kände jag att det fanns viss risk för att det inte skulle gå vägen. Men har man inga förhoppningar så blir lyckan än större när han fick en riktigt bra bedömning och tog sin titel!! Kompiz kan numer titulera sig Grand Internationell Premier :)! Grattis min lille isbjörn!


Puzz tävlar ju numer i två klasser när jag ställer ut henne. Dels i vanlig klass och dels som senior. Hon fick båda dagarna bra bedömningar i sin ordinarie klass och fick där givetvis sitt hederspris. Bägge dagarna slog hon också ut sin konkurrent och blev nominerad till panelen! I seniorklassen gick det inte lika bra. Där slutade hon 2:a bland honorna bägge dagarna.
Att ta kort på Puzz på utställning är en utmaning. Hon älskar uppmärksamheten och ALLT ska gosas med. Så bilderna brukar se ut ungefär såhär:Så istället bjuder jag på en liten film på hur damen beter sig på utställning...I panelen gick det dock inte hela vägen. Bägge dagarna var det en snygg burma som kammade hem BIS. På filmen nedan syns den längst till vänster i bild!


Mammas katt Truls var med på lördagen bara. Även han tävlar både i vanlig klass och som senior. Som vanligt fick han beröm för sin snygga färgfördelning och att han var så snyggt presenterad. Ett hederspris levererades givetvis och senare även en nominering till panelen :). I panelen vann dock en annan katt. I seniorklassen hade han ingen konkurrens bland hanarna men best in show senior gick tyvärr till den vinnande seniorhonan.


Vill även passa på att säga ett stort jätteGRATTIS till min kompis katt S*Stortassens Kendall alias Putte, en supersnygg blå Maine coon, som kammande hem Best In Show på söndagen. Fick tyvärr ingen bra bild på snyggingen men: Grattis!!!

En av alla besökare som var på utställningen och som jag pratade med påpekade lite glatt att prisrosetterna faktiskt matchade mina burinredningar. Och tja, visst hade hon rätt!


Utställningens coolaste katt var givetvis Sören. Sören är en huskatt som reser runt med husse och matte på utställningar och marknader och "klappar in" pengar till behövande katter. Han ligger helt avslappnad i deras monter och sedan får besökarna betala en slant för att få klappa honom. Pengarna skänker de sedan till något lokalt katthem. I helgen i Norrköping gick pengarna till FIA-hemmet. Jag tycker att det är ett helt fantastiskt initiativ och väl värt att uppmärksamma. Inte många katter som skulle ligga så avslappnade på en utställning:


Trots diverse små missöden här och var som inte behöver dras här så var det en trevlig helg och det var givetvis superkul att få träffa alla "kattmänniskor" som man inte ser så ofta :)! Snart är det dags för KM...

/Anngert

1 kommentar:

  1. Å grattis till en bra helg. Vi får vänta till Varberg sista helgen i Okt. för att ställa igen :)

    SvaraRadera