torsdag 19 maj 2022

Lite färg gör stor skillnad!

På min uteplats, som ju även är inhägnad för att katterna ska kunna vara där, har jag ett gäng riktigt stora blomlådor. Det är murarbaljor som jag byggt in i trä. I de största har jag stora perenna växter och i några små brukar jag plantera olika sommarblommor varje år.

Dessa blomlådor har hängt med nu i många år och började se lite slitna ut. Istället för att kassera dem så bestämde jag mig för att renovera upp dem en aning.

Det tryckimpregnerade träet som jag byggt av från början var rejält lortigt och en del plankor började gå sönder. Så första steget blev att tvätta dem rena. Innan tvätt var alla lådorna riktigt mörkgråa av smuts.

På bilden nedan syns tydligt hur stor skillnad det blev bara att tvätta dem rena. Brädorna som ligger över är inte tvättade då dessa var så dåliga att jag bestämt mig för att byta dessa.


I de stora blomlådorna där jag har perenner virade jag in nedre delen i gladpack när det var dags för målning för att inte grenar & blad skulle vara i vägen.


På två av de stora lådorna bytte jag ut de översta brädorna mot nya. Eftersom jag skulle måla dem nu så valde jag helt vanligt trä och inte impregnerat.


Sedan målade jag alla blomlådorna två gånger med en utomhusfärg i en mörkt grå nyans. Efter torkning och lite omplantering av en del växter blev det så här snyggt! 
Tänk vad lite färg kan göra skillnad och nu hänger de med i några år till!

/Anngert

2 kommentarer: