söndag 19 april 2015

Nya gardiner

Nu har jag varit lat, länge sedan som jag uppdaterade här inne :-). Detta trots att jag faktiskt har lite nytt pyssel att dela med mig av! Förra helgen sydde jag nämligen nya gardiner till min altan och i torsdags hängdes de upp.

Tidigare har jag haft en form av vita hissgardiner på altanen. De har dock hängt i ganska många år och började se milt uttryckt slitna ut och påverkade av väder och vind. Fick en idé om hur jag skulle kunna sy ganska enkla gardiner själv som även kunde fungera som solskydd när solen steker på. En tur till Tygfabriken resulterade i ett reafynd på tyg och vem blir inte glad över att hitta lämpligt tyg till gardiner för 30 kr/m när det går åt 5 m tyg :-)?

Så här såg det ut tidigare på min altan:

Och såhär ser det ut nu! Totalt har jag sex gardinkappor runt altanen och de är 80 cm breda.

Gardinerna är sydda som enkla längder ca  140 cm långa. I överkant har jag gjort fållen lite bredare så att jag kan dra i en vanlig rundstav. Rundstaven har jag sågat till aningen längre än gardinens bredd och sedan har jag hängt upp gardinen på enkla krokar på altanen. 

Ca 55 cm upp på varje sida på gardinlängderna mätt nerifrån har jag sytt fast en liten ögla av en tygsnodd.

När jag hängde upp gardinerna så har jag vikt längderna två gånger och fäst öglan runt rundstaven. 

Med öglan fäst runt rundstaven så får jag en kort dekorativ kappa och med gardinen i "nedfällt" läge så har jag ett effektivt solskydd.

Nu återstår bara att investerar i lite nya härliga växter att pryda altanen med...

/Anngert

1 kommentar:

  1. Ja men så fiffigt och piffigt det blev!
    ������

    SvaraRadera