söndag 11 januari 2015

Tårta...

Vips så var helgerna slut och vardagen drog igång med full kraft igen. Har haft ett litet projekt på g som jag inte har kunnat lägga ut på bloggen här förrän idag. I mellandagarna blev jag inbjuden för att fira en kompis som fyller år nu i början av året. Hm... Vad skulle jag hitta på till henne då? Funderade lite och tanken på att ge bort lite olika goda teer och andra småsaker slog mig, men hur förpacka detta snyggt??

Gillar ju scrapbooking och surfade därför runt lite för att se om jag hittade något skoj. Visst gjorde jag det! Jag sprang på en beskrivning på hur man kunde göra en öppningsbar tårtbit :-)! Funderade ett par minuter och sedan hade jag idén klar. Självklart skulle jag göra en tårta! På hemsidan där jag såg idén hade de även med en mall på tårtbiten så jag såg enkelt hur den var uppbyggd. Alltså bara att rita upp en egen mall med de måtten som jag ville ha. Åtta tårtbitar med ungefär samma dekoration tillverkades sedan i rask takt.

En fick en stor blomma...

...medans sex stycken såg ut så här...

...och en hade små tassavtryck på sig.

Alla är öppningsbara i ena kanten av locket.

Eftersom de ska sättas ihop till en tårta så är de bara dekorerade på ovansidan och på den korta kanten som kommer att synas utåt.
 
 Åtta stycken blir en tårta!

Sedan fyllde jag dem med lite olika innehåll. Fyra olika teer, ett par småsaker och sedan givetvis ett par tårtbitar med innehåll till husets fyrbenta invånare... ;-). För att inte den som skulle öppna paketet skulle få massa löst te flygande över sig (vilket i och för sig hade kunna bli skoj... ;-)) så satte jag små etiketter på ena långsidan med vad det var för sorts te i just den asken, eller som i ett fall kattgodis. När tårtan väl var ihopsatt så skulle ju dessa ändå inte synas, utan de syns ju först när mottagaren plockar upp en tårtbit. De som innehöll saker fick ingen etikett. Stängde och förseglade askarna med några små limkluttar på varje sida.

Asken med kattgodis i och etikett på sidan.

Sedan gjorde jag en bricka av lite tjockare kartong som jag fäste tårtbitarna på med ett par små limkluttar under varje tårtbit.

Tårtan klar och monterad på brickan!

Varje paket behöver ju givetvis ett litet kort också med avsändarens lyckönskningar på. Jag gjorde en enkel tag i sann "crazy cat lady"-anda. Givetvis i mottagarens favoritfärger. Vem paketet var ifrån skrev jag på baksidan av taggen.

Kortet till paketet

Sedan slog jag in tårtan i cellofan och knöt ihop det med ett sidenband som jag fäste kortet i.

Klart!

Tårtan var enkel att göra och det kändes betydligt roligare att ge bort än ett vanligt paket :-). Mottagaren så i varje fall nöjd ut så jag hoppas att hon var det också :-).

/Anngert

2 kommentarer:

  1. Ser så smaskigt ut!
    Den som fick tårtan blev nog jättenöjd. :-)

    SvaraRadera
  2. men jösses så snyggt och vilken bra idé

    SvaraRadera