fredag 25 januari 2013

Mattes nya hjälpreda...

Jag erkänner: jag är lat. Alla hjälpmedel som kan underlätta hushållssysslorna är varmt välkomna till mig. Med tre fyrbenta vänner i huset blir det oundvikligen en del katthår på både golv och möbler och dammsugaren brukar gå varm här hemma ett par gånger i veckan. Inte världens roligaste sysselsättning. I julklapp fick jag pengar till att köpa något som jag velat ha ganska länge: En robotdammsugare! I slutet av förra veckan inhandlades den och igår hade jag tid att packa upp den och sätta den på laddning. Idag var det så dags för premiärturen...


Normalt har jag två katter som hatar dammsugaren och en katt som står ut med den om den är på behörigt avstånd. Så nu var frågan vad de skulle tycka om den här varianten. Jodå, Prinz och Kompiz blängde ilsket på mig med en min som klart och tydligt talade om vad de tyckte och försvann sedan till säkrare platser, dvs bakom soffan och högst upp på klösträdet. Puzz som är aningens tuffare än grabbarna bus kom fram till att den här nya apparaten måste man ju övervaka och började sedan att förfölja den runt i huset. Hela städningen. Jag tror hon kommer att sova ganska gott i natt...


Måste säga att jag är nöjd med resultat och som komplement till vanlig dammsugning kommer den att vara perfekt. En körning med Roomba ett par gånger i veckan och jag kommer att kunna dra ner på den vanliga dammsugningen till hälften :). Det enda jag behöver göra är att plocka upp alla småprylar, typ kattleksaker,  från golvet. Blev lite imponerad av den eftersom den även tog sig över de små trösklarna som jag har in till mina badrum, jag trodde verkligen att de skulle vara för höga för den, men det var precis att det funkade! När den var färdig körde den själv tillbaka till laddstationen och satte sig på laddning.

/Anngert

3 kommentarer:

 1. Jösses va det verkar vara bra!
  Både för städning o motionsapparat. :-)

  SvaraRadera
 2. Tack för tipset!!! Efter helgens dööötråkiga tidskrävande städande har jag raskt beställt en till mig på nätet. Fraktfritt och kampanjpris var bonus! Ska bli spännande att få den o pröva!

  SvaraRadera
 3. Den dag vår dammsugare flyttar, vilket inte är alltför långt borta, så vore nog detta ett alternativ till våra skröppliga kroppar :)

  SvaraRadera