onsdag 7 december 2011

Äntligen!

Ute har vintern gjort entré på riktigt och marken täcks av ett tunt lager vit snö. Äntligen får man lite mer känsla av att vara påvägs mot julen.

Ikväll fick jag också äntligen tid till att baka något jag längtat efter sedan början av december: Lussebullar :). Så nu sitter jag vid datorn och mumsar på rykande färska saffransbullar!


Både igår kväll och i kväll har jag roat mig med matlagning eller vad man ska kalla det. När jag springer på ett recept som jag tycker verkar gott så bara måste jag pröva det. Igår kväll gjorde jag slag i sak och testade att göra Apelsincurd. Det visade sig vara mycket enklare än jag trott och gott blev det också!


Medans saffransdegen jäste i sin bunke hann jag även med att koka lite äppeldricka. Även det ett recept som jag sprang på när jag letade efter något annat och ja, självklart måste jag prova...


Sist men inte minst så har det hunnit bli en hel drös med Mozartkulor också ikväll. En kollega till mig hade med sig till jobbet och bjöd på. De var vansinnigt goda och enkla att göra så jag var ju bara tvungen att svänga ihop några. Fast det blev visst ganska många... Jag gjorde hälften med mörk choklad och hälften med vanlig mjölkchoklad. Så nu har jag nog godis så att det räcker ett tag!


/Anngert

4 kommentarer:

  1. Mumsigt värre!!!! Varför bor jag itne närmare? Fast å andra sidan.....det är bara den ljusa chokladen jag vill åt. kram

    SvaraRadera
  2. Åh, vad du är duktig i köket =) Önskar att jag hade mer tid där för det är ju så roligt och framförallt gott att pyssla där =) Ha en härlig torsdag =) KRAM kusin vitamin

    SvaraRadera
  3. Men gud så mycket gott, det vattnar sig riktigt i munnen ;)

    Marina

    SvaraRadera
  4. Oj vad du har legat i och bakat och fixat! Ser jättegott ut allting! =) Mozartkulor brukar jag också göra till varje jul och det blir alltid lika populärt. ;) O visst är de enkla att göra! =) Sånt gillas - enkelt och gott!

    Mysigt att ni fått lite snö! Här är det bara regn och rusk hela tiden..

    Kram Madde

    SvaraRadera