måndag 10 oktober 2011

Tufft och gosigt

När jag hade sytt kuddfodralen så hade jag en liten bit skinnimitation över. Blev lite sugen på att testa om det gick att sy kattbäddar i det tyget. Tyckte att det skulle bli tufft att sy en bädd i en kombination av det lite tuffare skinntyget på utsidan och som kontrast på insidan ett lite mjukare, gosigare tyg.

Sagt och gjort så mätte jag upp hur stor bädd det kunde bli av det återstående tyget och började klippa till. Det blev ingen stor bädd, men till en lite mindre kattras eller katt fungerar den alldeles utmärkt. Ett annat användningsområde skulle kunna vara som "rekvisita" när man fotar kattungar...

Till innertyg valde jag lila krossad sammet då jag tyckte att det gav en lite lyxig känsla samtidigt som det är mjukt och gosigt.


För att behålla det lite tuffare uttrycket i bädden valde jag att istället för att sy i en knapp i mitten på kudden att sätta dit en metallnit. De tuffa nitarna har jag fått av Lotta för ett litet tag sedan och nu kom den första till användning :). Tack Lotta!


Själva niten går så att säga rakt igenom kudden och trycks ihop med den andra delen på andra sidan av kudden. Enkelt, smidigt och sitter kanonbra!

/Anngert 

1 kommentar:

  1. Alla dina kattbäddar är så fina =) Skulle gärna vilja ha en men Sune och Messi gillar inte korgar, vill bara sova i sängen eller nere i soffan =) KRAM

    SvaraRadera