söndag 22 maj 2011

1-1...

Japp, idag gjorde matte 1-1 mot de lurviga :). Hemma hos mig finns det två små rum. Det ena har jag använt som gästrum/"bibliotek"/plats för katternas priser. In till detta rummet finns det en dörr att stänga. Det andra lilla rummet som saknar dörr har jag använt som kontor och där har det även stått en sekretär och ett vitrinskåp.

När jag fick rasen Brittiskt korthår beskriven för mig så fick jag höra att det var en kattras som hellre höll sig på marknivå än högt upp. Säkert. Den som skrev det har inte träffat mina... Puzz favoritsysselsättning har nämligen varit att hoppa upp allra högst upp på bokhyllorna. För at sedan traska vidare över till de små vägghyllor som jag har satt upp till katternas priser. Det funkar väldigt dåligt och brukar sluta med ett rejält "krasch". Jag har möblerat om ett flertal gånger i gästrummet men hon lyckas alltid hitta en väg att ta sig upp och de senaste månaderna har jag varit tvungen att ha dörren till det rummet kostant stängd för att förhindra hennes äventyrliga promenader.

Men nu har jag överlistat den lilla damen :). Idag gjorde jag en stor omflyttning av möblerna i de båda rummen. Bokhyllorna har flyttats in till kontoret där det inte finns några vägghyllor och således inget roligt att klättra i och vitrinskåpet samt sekretären har flyttats in i gästrummet. Båda de möblerna är så pass höga så att vägghyllorna kommer att vara oåtkomliga. För 1,50 m rakt upp kan den lilla damen inte hoppa... ;). Perfekt!

Förövrigt har dagen bjudit på solsken och värme. Inte förrän framåt kvällen mulnade det på och sedan började det spöregna. De fyrbenta har njutit i fulla drag på altanen och så här gosig var Puzz i eftermiddags när hon tyckte att matte skulle ägna sig åt henne snarare än att möblera om:


/Anngert

3 kommentarer:

  1. Det blir intressant att följa Puzz i kampen om herraväldet i luften..

    SvaraRadera
  2. Vilken gosmage hon har <3

    SvaraRadera
  3. Tror att de lurviga "kniper" nästa poäng.... :-)

    SvaraRadera