söndag 25 augusti 2024

Dags att dra igång på allvar...

Igår var det dags för höstens första scrapträff. Även om det "bara" är augusti än så går det snabbt mot vinter och jul, så nu är det hög tid att dra igång med årets julkort på allvar. På gårdagens träff hann jag med att göra hela fyra julkort och ett lite höstinspirerat "bra att ha-kort". Höstkortet och ett av julkorten blev mina bidrag till träffens utmaning där temat var "blommor". Inte riktigt min grej när det kommer till scrapbooking så någon vinst blev det inte, men det är alltid roligt att vara med och tävla.

De övriga tre julkorten använde jag lite av de papper som jag köpte i somras när jag var och shoppade på en scrapbooking-butik. Det var papper med vackra vintermotiv på. Storleksmässigt lite stora för kort, men det går ju alltid att skära ner dem till rätt storlek och använda delar av papperna till olika kort. Bakgrunden till dessa tre julkort blev handgjorda papper som en av deltagarna på träffen gjort.





/Anngert

lördag 10 augusti 2024

Ett gäng till...

När det regnar ute så kan man pyssla inne! Hade lite tygrester kvar som jag tänkte sy kattmyntaråttor av så idag tog jag tag i det. Hela 26 stycken illastinkande råttor i lite olika färger och mönster blev det som nu ligger och väntar på sina nya ägare.

/Anngert

fredag 9 augusti 2024

Uppfräschad byrå

Precis innan semestern började så passade jag på att fräscha upp min hallbyrå en aning. Den byrån har hängt med i många, många år och är fortfarande en byrå som jag gillar då den sväljer massor i sina åtta lådor. Under årens lopp har den också bytt färg och målats om några gånger och förra gången som jag målade om den valde jag att måla den mattsvart. Ett färgval som jag varit mycket nöjd med. 

Tyvärr lyckades jag tidigare i våras att repa fronten på några ställen då jag lite oförsiktigt skulle flytta på en trådback. De där reporna har jag sedan gått och stört mig på så nu var det hög tid att fixa till det.

Ny svart färg inhandlades i lokala färghandeln. Jag tog med en låda så att de kunde kolla vilken nyans jag hade på färgen så att jag fick samma. Ett litet missöde då något gått fel när de blandade färgen till mig resulterade i ytterligare ett besök i butiken innan jag äntligen kunde börja måla.

När jag ändå höll på och fixade med byrån bestämde jag mig även för att byta toppskivan på den. Tidigare har jag haft en skiva med klinkers på som jag målat i några omgångar, men tyvärr tycker jag inte färgen där har hållit så bra. Så jag bestämde mig för att byta till samma koncept som jag gjorde på mitt köksbord för något år sedan och använda mig av ett klickgolv. Jag hade ett par limträskivor stående hemma som räckte till bas för att lägga golvet på. Klickgolvet fick jag köpa nytt och jag valde ett i en grå nyans. Stjälpredan Trazzel var aldrig långt borta och han såg till att allt tog typ dubbelt så lång tid att göra även om han mest tyckte att han hjälpte till att få allt rätt...


Jag sågade till limträskivorna i den längd och bredd som jag ville ha på toppskivan. Då limträskivorna inte var tillräckligt breda för att det skulle räcka med en så fick jag använda två på bredden. När de var tillsågade fäste jag klickgolvet på dem med dubbelhäftande tejp avsedd för golv. Jag brydde mig inte så mycket om att det skulle bli jämnt längs med kanten på limträskivorna, men då jag hade två limträskivor i bredd såg jag till att skarven där hamnade mitt under en planka med klickgolv så att skivan skulle hålla ihop. När golvet var fäst vände jag skivan upp och ner och sågade bort det som stack ut runtom utanför limträskivan.


Som avslutning spikade jag fast en list runt hela skivan som täcker både golvbrädan och limträskivan. Listen är lite rundad i både över och underkant och blir ett snyggt avslut. Sedan var det bara att sätta maskeringstejp runt om på golvet och måla listen i samma svarta färg som byrån. När jag ändå höll på och fixa med byrån passade jag även på att göra likadant med en litet skåp som också står i hallen. Den lilla stjälpredan såg givetvis till att målningen gick rätt till också...



Sådär, då var det klart och byrån kommer kunna hänga med ytterligare några år!


Det lilla skåpet som också står i hallen som även det fick ny färg och ny toppskiva.


/Anngert

tisdag 6 augusti 2024

Trädkramare

Än är det några dagar kvar av semestern och tid att njuta av sommaren! De på fyra ben tycker självklart att den tiden ska läggas på dem och lyckan är stor när matte tar dem med på promenad i trädgården och dit där de vill gå. Allra roligast är det när det finns ett träd att klättra i. Så idag bjuder jag på lite nytagna bilder på mina små fyrbenta trädkramare!

Trazzel (CH S*Stortassen's Kenny)



Zaga (GIP S*Mysebos Hermione)


Elza (PR GIC S*Mysebos Sansa Stark)



/Anngert

lördag 3 augusti 2024

Två titlar!

Idag har Elza och Trazzel varit på utställning i Hallsberg. Det var kattklubben Vi Kattägare som arrangerade utställningen och det blev en mycket trevlig dag med härliga kattvänner!

Trazzel fick en fin bedömning av sin domare och tog sitt sista certifikat i klass 9 och kan nu titulera sig Champion! Konkurrensen i grupp 3 var tuff och han gick idag inte vidare.

Elza fick en superfin bedömning av sin domare och tog sitt sista certifikat i klass 10 och kan därmed titulera sig Premier. När det var dags för nominering så blev hon tyvärr slagen av en Burma.

Jag är nöjd med dagen. Bägge mina fyrbenta uppförde sig strålande, fick fina bedömningar och tog sina certifikat och därmed sina titlar. Med sig hem fick de varsin gigantisk kokard i blått och gult!




Att ha ett trimbord och fixa katterna på inför bedömning var verkligen helt underbart. Fattar inte att jag inte skaffat det tidigare!


Fick inga bra bilder på utställningen på dem med sina gigantiska kokarder, så det blev lite fotografering när vi kom hem. Inte lätt att få till hyfsade bilder då heller, alldeles för mycket spännande att kika på på balkongen...

Trazzel, (CH S*Stortassen's Kenny)

Elza (PR GIC S*Mysebos Sansa Stark)

Passar på att säga ett stort grattis till alla mina vänners fina resultat på dagens utställning och önska de som ställer i morgon också lycka till!

/Anngert