onsdag 31 juli 2024

Fluffiga hjärtan

Det är en skön känsla när man kan använda tygrester till något användbart istället för att de bara blir liggande. Av några mindre bitar microfleece och en bit möbeltyg som ser ut som flätad korg blev det häromdagen en kattbädd. Utsidan är såklart det lite grövre möbeltyget och insidan mjuk fluffig microfleece. Kanten går helt i grått och den vändbara kudden är helgrå på ena sidan och vit med små söta hjärtan i olika grå nyanser med inslag av rött & blått på andra sidan. I mitten på kudden sitter en matchande grå knapp. Kanten på bädden är 12 cm hög och bädden är ca 38 cm i diameter.



/Anngert

tisdag 30 juli 2024

Trimbordsöverdrag

Snart är det dags för utställning igen och för första gången någonsin kommer jag att ha med mig ett trimbord. Det kommer verkligen att bli skönt att ha då det inte är supersmidigt att slutfixa en stor Maine coon inne i utställningsburen innan det är dags för besök hos domaren!

Trimbordet är ett lättviktsbord i aluminium. Smidigt att fälla ihop och bära med sig. Enda nackdelen är att ytan på bordet kan bli lite hal att stå på för katterna. Så, någon form av överdrag är bra att ha. De flesta jag har sett på utställningar har varit i någon typ av sammetstyg. Det är dock inte mitt favorittyg att sy i så jag funderade på om det fanns något annat alternativ. Efter lite botaniserande i tygbutiken så hittade jag ett tyg som passade perfekt. Det var ett ljust slätt lite grövre tyg som stod i hyllan med möbeltyger. Tyget var dubbelt, eller hur man ska beskriva det med en slät yta på rätsidan och lite mer struktur på undersidan. Däremellan låg det ett tunt lager med skumgummi, typ 1-2 mm tjockt som vaddering.

Hade inte helt klart för mig hur jag skulle sy mitt överdrag för att det skulle bli både snyggt och smidigt att dra på och av, men efter lite funderande bestämde jag mig för att sy ett överdrag som var fållat i kanterna och där fållen löpte runt kanten på bordet. I varje hörn på överdraget fäste jag ett resårband på undersidan som jag kan spänna runt bordshörnet för att det ska ligga stadigt på plats.



Experterna har fått granska resultatet och jag tror nog att de godkände det...


/Anngert

måndag 29 juli 2024

Blommigt & kattigt

Har haft en fantastiskt trevlig helg hos mina vänner nere i skåne och i lördags stod det lite scrapbooking på schemat. Jag hann med att göra både ett "bra att ha-kort", sex tags och så självklart ett julkort!

Det var lite av en utmaning att scrappa för mig då jag hade helt slut på svart cardstock och vitt hade jag några mindre bitar kvar av bara. Men, då får man vara kreativ!

Tre tags blev väldigt "kattiga". De fick en bas av rostfärgat mönsterpapper som jag sedan dekorerade med siluettkatter som jag redan hade färdigutstansade. De var dock utstansade i ett ljusblått papper, så jag valde att färglägga dem svarta. Ett par utstansade gröna skira blad och några halvpärlor blev den övriga dekorationen


De andra tre tagsen blev blommigt färgglada men även de fick en liten kattdekoration. Här använde jag mönsterpapper med ljusa färger som bas och ett underbart blommönstrat papper att dekorera med. Det blommönstrade har jag skurit i lite olika sneda bitar för att det skulle räcka till alla tre. Övrig dekoration på tagsen är en liten metallkatt på varje, halvpärlor och hjärtanformade brads.


"Bra att ha-kortet" är 12x12 cm i storlek och fick en kortbas i ljust grått. Ett lite steampunkinspirerat mönsterpapper med två fjärilar på fick ange tonen. Det kompletterades med en varm orange ram, en bit från ett härligt blommönstrat papper, ett par kopparfärgade blommor, en lite rostfärgad metalldekoration och några matchande halvpärlor.


Julkortet lyckades jag få till en kortbas till av den sista biten vitt cardstock som jag hade. Det blev ett litet kort i storleken 7,5 x15 cm. Bilden på kortet är från ett gammalt julkort som jag fått för många år sedan och sparat för att återanvända. Jag har matchat dem med ett ljusblått mönsterpapper med snöflingor på i botten och sedan en bit trämönstrat papper. Dekorationerna blev en utstansad gran i guldfärgat papper, en blå snöflinga, några blå halvpärlor och utstansad text "God Jul" i blått med lite guld som sticker ut under.

Ifall någon av mina scrapbookingvänner nu oroar sig över att jag skulle sitta utan svart & vit cardstock så kan jag meddela att jag igår på vägen hem passade på att besöka en mycket trevlig liten butik. Så nu är lagret med cardstock påfyllt igen med betydligt fler färger än svart och vitt... ;-)

/Anngert

torsdag 25 juli 2024

Stinkande godsaker

Ja, vi har väl lite olika åsikter jag och katterna om kattmynta avger för doft. Enligt de på fyra ben så är det en vansinnigt god doft och enligt mig stinker det as. Nåja, den senaste veckan har en hel bunt med mindre tygbitsrester förvandlats till stora sparkvänliga, kattmyntastinkande råttor. Hela 34 stycken i lite olika färger och mönster har jag hunnit med att sy så nu är lagret påfyllt igen!

/Anngert

onsdag 24 juli 2024

Kattigt

Något annat som jag hittade när jag letade runt i mina tyglådor häromdagen var ett par små papperspåsar som jag sparat för framtida bruk. Då de inte var dekorerade alls än passade jag på att fixa lite med dem nu i kväll. Hade ett par söta kattmönstrade papper bland mina scrapbookinggrejer så det blev lite kattigt tema på bägge påsarna. Så, nu är de redo för nya användningsområden!



/Anngert

måndag 22 juli 2024

Blommigt och stjärnmönstrat

Lata semesterdagar när molnen täcker himlen kan man alltid roa sig med att motionera symaskinen lite. Egentligen var jag på jakt efter tyg till ett överdrag till ett trimbord när jag började rota runt i mina tyglådor, men något sådant som passade hittade jag självklart inte. Vad jag däremot hittade var lite tyger som skulle passa perfekt till ett par kattbäddar. Så, idag passade jag på att sy ihop dem. Den ena går i vitt och den andra i vitt/svart & grått.

Den vita bädden har dubbla tyger på utsidan. Det skira vita tyget behövde helt enkelt en bakgrund för att funka som tyg till en kattbädd. Bakgrunden är ett vanligt bomullstyg i en varm chokladbrun nyans. Insidan är ett mjukt teddytyg som jag hade en stuvbit av som räckte precis. I mitten av kudden sitter en enkel vit knapp.

Den andra bädden har ett lite kraftigare vitt tyg med svarta stjärnor på utsidan och till denna hade jag en stuvbit grått teddytyg som passade precis till insidan. I mitten av kudden sitter en enkel grå knapp.

Bäddarna har en 12 cm hög kant och är ca 38 cm i diameter. Självklart är kuddarna i bäddarna vändbara och man kan själv (eller kanske katten...) välja om man vill ha den mönstrade sida upp eller den mjuka med teddytyg.


/Anngert

lördag 20 juli 2024

Äventyr på landet

Trazzel har idag fått stifta bekantskap med ett nytt område. Han och hans kattkompisar Zaga och Elza fick följa med ut till landet och andas lite skogsluft och titta på gräshoppor, fjärilar och smågrodor. Det fanns mycket spännande att titta på och med svansen i topp gick både Trazzel och Zaga på promenad. Elza ansåg att en kort upptäcktsfärd i trädgården räckte och tyckte att stolen på altanen och en tupplur var ett bättre alternativ...











Efter upptäcktsfärd och spanat in allt som rör sig är det svalt och skönt på stentrappan på altanen!

/Anngert

fredag 19 juli 2024

Somriga påsar

Jag brukar alltid spara papperspåsar som inte har tryck eller bara något litet tryck på som jag fått när jag handlat för att göra om dem till presentpåsar. Hade ett par liggande som väntade på dekoration och idag passade jag på att göra dem riktigt somriga och fina. Dessa påsar var helt rena utan tryckta loggor eller text som behövde döljas, så fritt fram att skapa som jag ville. Så den ena blev lite mer sober med grått trämönstrat papper där härliga rosor tittar fram genom ett utskuret hjärta och en stor skir fjäril. Den andra påsen använde jag ett färgsprakande blommönstrat papper till där några guldfärgade band, ett par utstansade gröna kvistar och några söta små bin fick bli dekorationerna.



Hade även en tredje påse liggande som jag tänkte återanvända som presentpåse. Men den behövde ingen ny dekoration på själva påsen. Där räckte det med en tag som matchade de söta jordgubbarna på påsen...

/Anngert

söndag 14 juli 2024

Produktiv scrapträff

Gårdagen tillbringade jag på en mycket trevlig scrapträff! En härlig dag med kreativt skapande, gott fika och glada skratt. För min del blev det en produktiv dag och jag gjorde inte mindre än sex kort och en tag! Tre av korten som jag gjorde var bidrag till träffens tre olika utmaningar. I den första utmaningen som hade kriteriet "CAS (Clean And Simple)" lyckades jag även vinna omröstningen! Utmaning nummer två var att använda ett av ordspråken som fanns tillgängliga på träffen och den tredje utmaningen var att använda minst tre olika gula papper. 
Förutom utmaningarna så hann jag även med att göra två julkort. Brukar ju alltid göra ett när jag är på träff, men när man hittar två fina uppstämplade motiv som passar perfekt till julkort i en gratislåda på loppisbordet, så passade jag på att göra två stycken.
Sist men inte minst så blev det ett kort med en utskriven bild på en söt uggla som jag fick av en av de andra deltagarna och en liten somrig tag.







/Anngert

fredag 12 juli 2024

Sommar & sol!

De på fyra njuter av sommar och sol. Fåglar ska beskådas och små flyfän ska jagas. Här kommer lite bilder på de små när de utforskar sommaren!








/Anngert

söndag 7 juli 2024

Grattis Zaga!

Åren springer iväg och det känns som igår som jag hämtade hem en liten gaphals från Skåne... Men idag firar vi att Zaga (GIP S*Mysebos Hermione) fyller 5 år!! Födelsedagen firas med ett fyrfaldigt leve, massor av kel, lek och extra godis!


/Anngert