torsdag 21 maj 2020

Ny pappershållare

I bilen har jag alltid en pappersrulle ifall man skulle behöva torka upp något. För många år sedan köpte jag en "Torky" med en då fräsch hållare i tyg som skyddade pappersrullen och var smidig att ta med i bilen. Bara att öppna dragkedjan, stoppa i en rulle "torky" och dra ut pappret genom ett hål i botten. Nu, x antal år senare så börjar den där hållaren se mindre trevlig ut och det var hög tid att göra något åt saken. Då jag tycker att den har varit väldigt praktisk så var jag ju sugen på en ny liknande, men då jag inte sett några i affärerna på ett bra tag så återstod bara alternativet att fixa en själv. 

Jag inledde med att studera den befintliga och hur den var konstruerad, sedan slaktade jag den för att kunna återanvända saker som dragkedja, en plastskena som stabiliserade den på höjden och avrivningskant. De olika bitarna i tyg använde jag som mall när jag klippte till nytt tyg. Självklart valde jag ett tyg som passar en "Crazy Cat Lady"!

Efter lite trixande och fixande så var den äntligen klar!


Hur har jag då gjort? Jo, det var alltså denna gröna historian som var min förlaga som jag sedan slaktade för att tillvarata en del grejer från:


Jag sydde min hållare i ett lite grövre kattmönstrat tyg på utsidan och fodrade det med sånt där tyg som har en behandlad yta och går att torka av. Det visade sig att storleken på denna hållare var precis lika stor som en CD-skiva så i botten och toppen har sytt in just det för att få stabilitet. Den i botten klippte jag upp hålet i mitten på en aning för att kunna dra ut pappret där. Jag limmade tyget runt hålet samt limmade fast en bit av den avrivningskant som satt på originalet mellan CD-skivan och innertyget.

På utsidan förbättrade jag min variant en aning jämfört med originalet. Originalet hade bara en fast ögla som man kunde hänga upp den i. På min gjorde jag en lite större "ögla" som jag satte fast kardborreband på så att man kan öppna och stänga den.
Riktigt nöjd med resultatet och den är enligt mig mycket snyggare än originalet :-)!

/Anngert

2 kommentarer: