söndag 18 oktober 2015

Brittspecial!

Igår var det en heldag i Varberg på Föreningen Hallandskattens internationella kattutställning. Brittsällskapet hade ordnat med Brittspecial på utställningen och då måste man ju anmäla sina nallebjörnar :-). Det var alltså bara Puzz och Kompiz som fick följa med på utställningen härifrån. Detta var en utställning inom WCF så det var lite annorlunda än vad jag som SVERAK-medlem är van vid. Lite andra tävlingsklasser och lite annorlunda uttagning av de bästa katterna och lite annorlunda organisation. Men, man lär sig snabbt och annars så är det bara att fråga någon.

Puzz hade jag anmält både i vanlig bedömning samt i veteranklass. Min prickiga lilla dam har ju kommit upp en del i ålder nu och det är fantastiskt roligt att se att hon "still going strong"! GIllar utställningar gör hon också fortfarande.Hur gick det då igår? Jo, i den vanliga bedömningen fick hon jättefin kritik och utöver sitt certifikat blev hon även Bäst i Variant samt Bäst i Grupp bland de tabbymönstrade katterna. Lite senare på dagen blev hon även nominerad till panelen. Eftersom det var Brittspecial så hade Britterna en egen panel men där blev tyvärr min lilla tjej utslagen av en annan snygg kastrathona.
I veteranklassen hamnade Puzz på tredje plats. Eftersom det var Brittspecial så tävlade alla Britter, korthår som långhår tillsammans som Veteraner, så det var ett gäng. Jätteroligt när det är lite äldre katter som visas upp på utställningar :-).

Kompiz tyckte i vanlig ordning att det där med utställningar är sådär lagom lattjo. Favoritplatsen är uppenbarligen att ligga och sova i kattlådan...


Hos domaren fick han en jättebra bedömning men förlorade tyvärr certifikatet till sin brorsa. Tror det var ungefär fem år sedan som brorsorna var på samma utställning så det var superroligt att få se dem tillsammans igen!
Kompiz hos domaren. Foto: Lotta Wallin

"Tjena brorsan!" 
Kompiz till vänster på bilden och brorsan Freddie till höger.
Foto: Lotta Wallin

Dagen till ära var det alltså Brittspecial. Brittsällskapet hade ordnat med flera olika sidoklasser som man fick anmäla sig till på morgonen och i montern var det ett rejält prisbord!

Foto: Denise Hennerdal

Bedömningen av sidoklasserna gjordes i olika "ringar". Alla anmälda katter hade delats upp i fyra olika ringar oavsett om de var lång eller korthåriga. Domaren tittade sedan på alla katterna i en ring åt gången och valde där ut en finalist till varje sidoklass. Finalisterna möttes sedan och en vinnare i varje sidoklass utsågs.
Jag blev verkligen jätteglad när Puzz vann sidoklassen "Bästa huvud" :-)!


Var massor av trevliga priser i prispåsen och i morse packade vi upp allt här hemma så Puzz fick inspektera :-). Ja, några av priserna kände vi ju igen eftersom jag hade skänkt priser till prisrummet :-).


Med anledning av Brittspecialen så hade också arrangerande klubb en WCF-ring för bara Britterna. Alla domare som dömt britter under dagen hade valt ut sina fem bästa britter. Totalt blev det 20 Britter som möttes i en ring. En domare, just igår en domare inbjuden från ett annat förbund (TICA), hade sedan till uppgift att bland dessa 20 katter välja ut tio stycken som skulle tävla vidare och rangordnas. Puzz var med bland de 20 men blev tyvärr utslagen i första gallringen.

En supertrevlig dag fylld med kattsnack med gamla och nya bekantskaper! Och fantastiskt roligt att få se så mycket Britter, både korthåriga och långhåriga. Totalt var det över 60 Britter anmäld till utställningen :-).

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar