torsdag 16 oktober 2014

Utflykt, kattmatning & promenad

I går blev det ett besök i Torremendo och en plats som heter Embalse de la Pedrera. Detta är en damm som byggdes 1980 med syfte att försörja omgivningarna med vatten. Dammen byggdes genom att man vattenfyllde en dal efter att alla som bott där fått flytta. Att det har varit bebyggelse där syns tydligt då vägen som tidigare gått där går rakt ner i vattnet, lite längre ut finns ett övergivet hus på en liten ö och växtligheten som sticker upp ur vattnet ser ut som grenar.

Utsikten när man körde ner mot dalen...

Den gamla vägen går rakt ner i sjön.

Gammal vägmarkering?
 
Vägen fortsätter upp på andra sidan bredvid ett övergivet hus.

Vägbelysningen slutar tvärt strax innan vägen försvinner ner under vattnet

Vattnet i dammen har en fantastiskt vacker blå färg.

Gårdagen avslutades med att vi gjorde ett besök hos och hjälpte till att mata en grupp hemlösa katter som finns i området där min kompis bor. Det är en kattgrupp på ca 50 djur som på ett eller annat sätt blivit övergivna. En del är födda där andra är dumpade av oansvariga människor. För att vara hemlösa katter så var de i väldigt god kondition med fina pälsar och många av dem var mycket keliga. Vi tog sällskap dit med en kvinna som har tillstånd att mata dessa katter och som även håller koll på deras hälsotillstånd. Kvinnan, som heter Jenny, har koll på varenda katt i gruppen, har namn på dem och tar dem även till veterinären när det behövs. Många av katterna är dessutom kastrerade med hjälp av en organisation som jobbar med övergivna katter. På området där katterna är finns en inhägnad dit inga hundar kommer och där finns det lite kojor för katterna att söka skydd i.

Några av katterna i kolonin...

Maten gick åt i ett nafs!

Ge mig!!

På vägen hem från Torremendo råkade vi tyvärr ut för en krånglande bil och i morse gick det inte att köra ut den från uppfarten. Så medans vi väntar på att bilverkstaden ska ha tid att titta på bilen så ägnades dagen idag åt att lata sig och lapa sol vid poolen. Inte helt fel det heller, det är ju det man ska göra på semestern :-)!


Ikväll tog vi en promenad genom Pinar de Campoverde så att jag fick se lite mer av samhället. Trots att spanjorerna oftast har höga murar och häckar runt trädgårdarna kunde man kika in i många vackra trädgårdar. I en av trädgårdarna som vi stannade till för att beundra var ägaren ute i och han bjöd in oss och visade oss runt i en helt fantastisk trädgård! Eller vad sägs om att kunna skörda:

Bananer...

...Cherimoya...

...Papaya...


...Kiwi...
 
...Apelsiner...

...och många, många fler goda frukter i din egen trädgård! Han var så snäll att han till och med gav oss lite smakprover på några av dem :-). Var nog den godaste banan jag ätit!
Promenaden avslutades med en fika på en av uteserveringarna och bland det första jag ser när jag slår mig ner är att i Spanien så finns det fortfarande telefonkiosker :-)


Bjuder så avslutningsvis på några bilder från Pinar de Campoverde. Mycket backar finns det här, men utsikten är fin högt upp och blomsterprakten är härlig med tanke på att det är mitten av oktober!

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar