söndag 9 februari 2014

En gammal väggklocka som slutat ticka... (Del 5)

Ibland tar idéerna semester och det tar tvärstopp med ett projekt. Då får man lägga det på is ett tag och hugga tag i det igen när kreativiteten och idéerna trillar in. Så blev det med tittskåpet som jag började bygga utifrån en gammal väggklocka. Efter att ha legat i dvala i ett par års tid så fick jag plötsligt inspiration igen och nu är det äntligen klart :-)!


På hyllorna i butiken trängs vackra klockor. En del av dem är gjorda av urtavlorna från lämpliga armbandsur som jag köpt på second hand-butiker och andra gjorda av knappar och urtavlor som jag skrivit ut från datorn. De tjusiga pendylerna som hänger på väggen består av urtavlor från armbandsur och delar från diverse bijouterier.


På hyllan bakom kassadisken står det lite reservdelar till klockor som urmakaren kan behöva om någon kund kommer in med ett trasigt ur, en telefon samt en telefonkatalog är också bra att ha nära tillhands.
Kassen som står förberedd till kommande kund är vikt av vanligt papper och dekorerad med självhäftande guldfärgat papper samt en bild på en vacker klocka. Nere på golvet står butikskattens mat- och vattenskål.


Urmakaren själv har haft bråttom iväg på ett ärende. Den påbörjade bananen fick han lämna bredvid räkenskaperna och rusa iväg. Bredvid kassaapparaten står det även en liten skål med godis att bjuda kunderna på.


När husse är borta dansar katten på bordet? Butikskatten sträcker vällustigt på sig redo att ge sig ut på äventyr i butiken medans husse springer sitt ärende...


Delar från de olika armbandsuren som jag använt urtavlorna från har fått bli dekorationer på väggarna i tittskåpet. Precis som delar från väggklockan som jag inspirerades av från början har fått bli detaljer i inredningen samt på själva tittskåpet.

Att bygga ett tittskåp utifrån en gammal klocka var en rolig utmaning. Nu får vi se vad det blir härnäst...

/Anngert

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt kul idé! Och sååååå duktig du är!!!

    SvaraRadera
  2. Härlig uraffär. gillar miljöer där man ser spår av saker som hänt.

    SvaraRadera