lördag 30 juni 2012

Lyckad dag i Kalmar

Efter en alldeles för tidig morgon (eller natt snarare, klockan ringde obönhörligen kl. 03.15...) och några timmars bilresa anlände jag och ett par kompisar till Kalmar och Calmare Kattklubbs utställning. Då vi var tre stycken som samåkte så hade jag bara med mig Puzz till denna utställningen. Kändes nästan som lite semester att bara ha en katt att hålla koll på bedömningar på med tanke på att jag annars brukar ha tre eller fyra att ha koll på!

Puzz skulle ställa i både vanlig klass och i seniorklass och i vanlig ordning börjar det med grundbedömningen.  Jag hade fått en bra domare som pratar mycket om katterna hon dömer, vilket är jättekul! Puzz fick en superbra bedömning och sedan bad assistenten mig att stanna kvar eftersom det fanns tillräckligt många brunspottade kastratbritter på plats för att göra en Bäst i variant-uttagning. Wow! Det är verkligen inte ofta det inträffar och jag tycker alltid att det är riktigt kul att få en jämförelse med andra Britter i samma färg. Efter en kort redogörelse av de olika katternas plus och minus i jämförelse med rasstandarden så ansåg domaren att Puzz hade bäst helhet och tog därför hem BIV'et :).
Innan det var dags för nomineringen hos Puzz domare hann vi med seniorklassen hos en annan domare. Det var många seniorer anmälda och Puzz slutade två bland seniorhonorna.
Därefter var det dags för nomineringen hos Puzz domare och här blev det lite räkmacka. Puzz visade sig vara ensam kastrathona hos sin domare och kammade enkelt hem nomineringen. I panelen tog det däremot stopp när hon mötte tre snygga Burmor och en av Burmorna tog hem segern. Men, jag är helt nöjd med ett BIV och en nominering som resultat för dagen.


Mina två kompisar som var med hade givetvis även de med sig katter och ställde ut. Den ena av dem hade med sig sin underbara blåa Maine coonhane S*Stortassen's Kendall eller Putte som han kallas till vardags. Han tog under dagen sitt certifikat i klass 6 och kammade hem en nominering i stentuff konkurrens med fem andra kastrathanar. I panelen blev han slagen av en läcker Ragdoll (tror jag att det var om jag minns rätt!).


Kompis nummer två i resesällskapet hade med sig två katter, Somalin IC S*J-star's Tellus som lyssnar till namnet Zelda samt Zeldas dotter Abessiniern Belle, eller som hon heter i stamtavlan: SE*Lost Woods's Adorabelle. De fick båda bra bedömningar men ingen av dem gick tyvärr vidare.Mellan bedömningarna hann jag för ovanlighetens skull med att kika runt lite på de andra tävlande katterna, prata med massa trevligt folk och lyssna på bedömningar. Vad sägs om de här små Maine coon-sötnosarna som precis har passerat tre månaders ålder och gjort utställningsdebut. Samtliga kattungar tillör S*Stortassen's U-kull. Nästan lite svårt att förstå att de här små kattungarna kommer att växa till sig och bli rejäla Maine cooner!


Givetvis hann jag med att botanisera runt lite i montrarna som fanns på plats i hallen också. Självklart passade jag även på att häls på marknadskatten Sören som fanns på plats och klappade in pengar till hemlösa katter.


Det blev en lång, rejält varm men mycket trevlig dag :)!

/Anngert

1 kommentar:

  1. Åh, vad bra med en insamling till hemlösa katter. Detta gillar vi mycket =) Brukar finnas korgar att lägga mat mm i på Granngården när vi köper kattmat, oxå en bra id'e =)

    KRAM Karoline

    SvaraRadera