lördag 19 november 2011

Ny soffa!

Nja, inte till mig. Men för ett litet tag sedan fick jag en beställning på en kattsoffa. Fick fria händer vad gäller utformningen. Det enda som var förutbestämt var att den skulle vara i läder, eller fuskläder som det igentligen är.

Självklart passar jag på att testa lite nya grejor när jag ändå har chansen och eftersom den skulle vara i läder så kom jag fram till att jag ville skapa en soffa som verkligen ser ut som en liten miniatyrsoffa. Nu är den färdig för leverans och om beställaren bara blir hälften så nöjd som jag är så är jag glad, för jag blev supernöjd!

Själva soffan är ca 75 cm lång, 35 cm djup och 30 cm hög. Den är uppbyggd kring en stomme av 4 cm tjock skumplast som jag klätt med läder. Vartefter jag sedan sytt ihop delarna så har jag även försett dem med extra "dynor" både på sitsen, ryggen och armstöden. Dessa är stoppade med vanlig quiltvadd i några lager.

Som knappar har jag använt några häftiga nitar som jag fått av min vän Lotta. Det var lite knepigt att få dit dem eftersom det var några lager vadd och läder som de skulle igenom, men tillslut gick det.


När allt var ihopsytt (efter x antal blodprover...) så såg soffan ut såhär:


Ja, då kan man ju tycka att den är färdig, men, nja, nog ska det vara ben på en soffa också?! Alltså fick soffan ett underrede. Det består av en spånplatta som jag satt en kantlist runt om och målat svart för att matcha soffan. Som "fötter" har jag använt dörrknoppar i trä som jag limmat & spikat fast på undersidan. Dessa satte jag givetvis fast innan jag målade det... För att inte skada golv så rekommenderas att sätta fast möbeltassar under fötterna. Några sådana hade jag dock tyvärr inga hemma när jag fotade.Då var allt färdigt! Soffan har fått ett snyggt underrede, kommit up några centimetrar från golvet och ser nu ut som en riktigt liten soffa :).


Men, man får ju inte glömma att lägga i en mysig filt till kissekatten också så att de kan mysa ordentligt :)


/Anngert

3 kommentarer:

 1. Underbart! Den blir nog en succé hos beställaren!

  /Rut

  SvaraRadera
 2. Jag är MER nöjd än vad du är. Så supersnygg är den. Och passar perfekt inne hos oss.
  KRAMIZAR från mig och kizzarna

  SvaraRadera
 3. Du är bara helt otrolig - vad du kan skapa!!! Fantastiskt! Och så bra den passade hemma hos Lotta. Jag botaniserar ofta bland dina kreativa sidor o blir så inspirerad! / Kram

  SvaraRadera