måndag 21 mars 2011

Ny väska

I helgen har det äntligen blivit lite tid för kreativitet igen. Fick ju en massa inspiration av min vän Lotta för ett tag sedan vad gällde väskor. Redan samma helg omsatte jag min första idé i praktiken genom att sy en väska till min lilla laptop. Men jag hade ju fler idéer och i helgen som gick fick jag tid över att omsätta ytterligare en i praktiken.
Den här gången blev det en vanlig handväska. Fast med katter på förståss :). Yttertyget är i ljus fuskmocca samt ett kattmönstrat tyg. Axelremmen är justerbar och av svart kraftigt band. Själva väskan är fodrad med ett svart bomullstyg och mellan inner och yttertyg finns ett lager vadd som ger stadga och skydd. Locket till väskan täcker hela framsidan just av anledningen att jag ville ha en rad katter på locket som...


...överenstämmer med samma rad katter som gömmer sig på väskans framsida. Kattyget är inte bara dekoration. Bakom katterna gömmer sig nämligen små fack, närmare bestämt två stycken.
Då katterna går i en färgskala från vitt till svart och jag valde svart axelband till väskan så ville jag även få in någon mer svart detalj. Det blev ett svart dekorationsband längs väskans överkant som löper runt hela väskan.


På baksidan av väskan hittar man också en rad med katter. Även dessa gömmer två extra små fack, varav ett har fått dragkedjestängning.


Något mer som jag hunnit med i helgen är att jag har påbörjat lite uppfrächning av mina egna burskynken. Snart är det dags för utställning och eftersom ett av taken till dem blivit missfärgat vid tvätt så fick jag en bra anledning till att göra lite nytt. Så nya tak är på gång och nya bäddar. Bilder kommer här på bloggen efter utställningen!

/Anngert


1 kommentar: