söndag 6 mars 2011

Den är unik...

I förra veckan fick jag ett mail från min  vän Lotta. Hon skickade lite inspiration till mig i form av några häftiga väskor som hon sett på internet. Självklart började mina egna idéer att spira... Mer än en ploppade upp i skallen på kort tid och jag ville bara sätta igång och omsätta dem i praktiken.

Men först var jag tvungen att hitta lite lämpliga tyger. Passade på att besöka en för mig ny tygbutik som jag i princip passerar när jag åker och hälsar på mina föräldrar. Vilken liten guldgruva jag har hittat!! Massor av läckra tyger i alla dess kvaliteter och till kanonpriser :). Var en väldans tur att jag hoppade in där vid halv sex på kvällen och att de stängde vid sex, annars hade jag nog botaniserat runt där ett bra tag till...

I går började jag sedan att skissa på min första idé: En väska till min lilla laptop. Visst, jag har en sådan där vanlig svart tråkig historia till den, men nu hade jag fått en tanke om att sy en som var alldeles unik och som var "jag".

Efter diverse suckande, morrande, avbrutna symaskinsnålar och andra smärre misstag som jag vid det här laget borde lärt mig att undvika så stod den där, om inte helt klar så nästan: Min alldeles egna laptopväska!

Det läckra tyget som ser ut som tidningspapper hittade jag i tygbutiken. Övrigt tyg är ett kraftigt lite blankt svart bomullstyg. Applikationen ritade jag på frihand och den har jag sedan gjort av en stuvbit fuskmocca som jag zigzag-at dit.

Väskans lock saknar fortfarande stängningsanordning. Det ska dit ett par knappar som matchar spännet som jag har på bärremmen.

Alla väskans sidor samt botten är vadderade för att skydda datorn så mycket som möjligt. En annan sak som saknas fortfarande är foder i väskan. Hann inte riktigt med det nu i helgen...

Själva fodralet till laptopen har jag gjort löstagbart. Ena sidan av det är vadderat och på den sidan sitter det även lite extra fack för t.ex. kablar, mus, mobilt bredband osv. På så sätt kan jag både använda väskan som laptopväska och som en vanlig väska om jag vill det. Kan bara konstatera att jag blev kanonnöjd!

Tack Lotta för inspirationen! Jag har fler idéer på g...

/Anngert

5 kommentarer:

 1. Snyggt som vanligt. Attans vad avis jag blir :-) Önska r så att jag var lika duktig som du.
  Kram fårn en trötter Lotta som väntar på att Tindras bebbar ska pluppa ut :-)

  SvaraRadera
 2. Hejsan!
  Hittade hit när jag sökte efter bilder på klösträd på google och fick se ditt superfina träd som du hade gjort själv också. Tänkte jag skulle försöka mig på ett själv jag med så jag är ute efter lite inspiration om hur folk har gått tillväga. Fick se andra saker du gjort och jag måste säga att du är ju jätteduktig :) Jag tycker också om att pyssla och skapa saker :) Sen såg jag att du hade en maine coon som hette Prinz vilket jag tyckte va lite roligt för jag har också en coonis som heter Prinz :) Fast min är rödsilver tabby :D
  Tack för all inspiration!
  /Sara

  SvaraRadera
 3. Åh, vilken snygg väska =)

  KRAM Karoline

  SvaraRadera
 4. Aahh....
  Louis Vuitton.. kan slänga sig i väggen!!

  SvaraRadera
 5. Gah vilken snygg väska!

  SvaraRadera