lördag 8 oktober 2022

Best In Show!!!

Idag har jag haft en fantastiskt trevlig dag på Östkattens internationella kattutställning i Norrköping. Med mig hade jag Zaga och Elza. Efter att de i bilen till utställningen värmt upp ordentligt med både skalor, solosång och duetter så sträckte de lojt ut sig i utställningsburarna och tittade på alla förbipasserande tills det var deras tur att gå upp på domarborden.

Först ut var Zaga som hade en för mig helt ny domare. Hon fick en jättebra bedömning, tog ett nytt certifikat i klass 8 och blev även nominerad till panelen. I panelen senare på dagen mötte hon de andra domarnas nominerade kastrathonor och när rösterna lästes upp visade det sig att Zaga fått en röst, men blev slagen av en annan Britt som fått två röster.

För Elzas del var det här en riktigt spännande utställning. På plats på utställningen fanns nämligen även en av hennes kullsystrar! Då de bägge småtjejerna har samma färg, dvs creme-vita, så möttes de redan direkt i grundbedömningen. Bägge fick fantastiska bedömningar och de har bägge lite olika styrkor och svagheter vilket gjorde att det blev ett tufft val för domaren att välja klassvinnare, men det blev Elza som till slut tog hem klassvinsten. En stund senare var det dags för nominering och där blev det ännu tuffare motstånd. Totalt var det fyra kattungar som slogs om nomineringen hos Elzas domare och det tog domaren en bra stund med mycket kännande på katterna och mycket funderande innan hon kunde bestämma sig för vilken som skulle bli hennes nominering. Och det blev Elza!! 

I panelen mötte Elza tre andra kattungar. Jag hade väl inga direkta förhoppningar då det var första gången som hon ens blivit nominerad och andra utställningen i hennes liv, men glädjen då hon får flest domarröster och tar hem Best In Show blir ju då så mycket större!!

Bägge mina små fyrtassade tjejer skötte sig underbart bra trots ganska trångt och varmt i lokalen och resultatet blev ju kanonbra! Vill även passa på att gratulera alla mina vänner till deras fina resultat under dagen och önska de som ställer ut även i morgon  lycka till! Nu vilar vi upp oss till nästa utställning.

/Anngert

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt roligt! 😻😻
    Grattis till Nomineringarna och till Elzas Best In Show! ❤️❤️

    SvaraRadera