söndag 23 juli 2017

Kreativitet (Del 4)

Arbetet med att fylla mitt kreativa annorlunda tittskåp med just kreativitet går vidare. Två små saker har på sista tiden sett dagens ljus och återigen så är det kreativitet som speglar det jag själv tycker om att pyssla med.

På väggen i tittskåpet kommer det att hänga en broderad tavla. Hittade ett mönster på internet på en söt liten fyr som var precis lagom stor för utrymmet där den ska hänga. Jag har broderat den på linneväv med en tråd moulinegarn. När jag var klar spände jag upp den på en vit pappskiva i lagom storlek.Dags att fixa en ram till tavlan. Ramen gjorde jag av tunna lister från ett glasunderlägg i träribbor. Med hjälp av en gersax klippte jag till ramens delar. Jag använde både de breda och de tunna listerna och satte ihop dem så att ramen fick en liten profil och målade sedan delarna med guldfärg. När allt torkat limmade jag fast dem på broderiet med snabblim. Tavlans storlek är ungefär 6x6 cm i yttermått.

Nästa lilla projekt är ett tittskåp till tittskåpet. Själva tittskåpet har jag köpt från en miniatyrbutik och det är verkligen så välgjort! Det har till och med ett spår där man skjuter in en liten plastskiva för att skydda innehållet!!


 Nåväl, inredningen i det fick jag stå för själv. Hittade ett par plastpärlor i form av små hästar i en av alla små askar med smågrejor och de var i perfekt storlek för tittskåpet så de fick utgöra grunden till vad det skulle bli i tittskåpet. Hästarna var från början helt bruna men med lite färg så blev manen och svansen mörka.I själva tittskåpet målade jag bakgrunden i ljust, ljust blått och satte ett staket i mellanbrunt av de tunna ribborna från glasunderläggen. Träden och gräset är gjort av sådant gräs som man använder till modelljärnvägsbyggen. Jag har lagt på lim på botten och sedan strött på gräset.


Sedan in med de små hästarna. Svårt med så många detaljer i ett så litet tittskåp, men tanken där det kommer att stå i det stora tittskåpet är att det ska vara ett "pågående" arbete, så jag är nöjd med det så här långt :-).


I jämförelse med ett "normalstort" tittskåp i skala 1:12 så är mitt lilla tittskåp till tittskåpet så här stort...


/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar