söndag 14 maj 2017

Utställningsdags!

Har haft en jätterolig helg i Hässleholm på SVISS utställning tillsammans med trevliga vänner. Den som ställdes ut var förstås Lakritz (IP CH S*IsaRos Lynx Samurai). Det var ett bra tag sedan som han var med på någon utställning nu så jag var lite orolig för vad han skulle tycka om det. Men han har skött sig jättebra bägge dagarna och resultatet kan jag inte annat än vara nöjd med!

I går fick han sitt certifikat i klass 6. För ovanlighetens skull var det tre kastrater i Maine coonernas grupp 1 så det var möjligt att ta ut en Bäst i Variant (BIV). Tyvärr förlorade Lakritz den uttagningen och var därmed klar för dagen.

Natten mellan lördagen och söndagen tillbringade vi på Möllegården strax utanför Hässleholm. Ett trevligt litet Bed and Breakfast med naturen inpå knutarna och god frukost. Efter att ha tryckt under sängen ett tag så tyckte Lakritz att det var helt i sin ordning med att han fick en säng och matte en...


Idag var det dags för en ny utställning. Ny domare men i grupp 1 återfanns samma konkurrenter som igår. En av dessa kastratkillar hade dessutom bytt klass efter gårdagens tävling och konkurrerade därmed med Lakritz om certifikatet i klass 8. Lakritz knep till mattes stora glädje, trots lite rund om magen certifikatet! När det några minuter senare var dags för uttagningen av BIV så hade dagens domare helt andra åsikter än gårdagens och gav även BIV till Lakritz!! Det var helt klart över mina förväntningar :-)! Vid nomineringen lite senare blev han slagen av en snygg Norsk skogkatt, men vad gör det? Helgens resultat blev två nya certifikat och en BIV, helt okej :-)!


Lakritz åsikt var nog mest att matte borde köpa en större kattlåda till utställningsburen...


Vill även passa på att säga ett stort grattis till mina vänners fina utställningsresultat i helgen, oavsett vilken utställning ni befunnit er på: Stort grattis allihopa!!!

Nu laddar vi om för nästa utställning :-)

/Anngert

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar