söndag 12 augusti 2012

Byggdags!

Äntligen fanns tiden till att få till en inhägnad till katterna på baksidan. Även om jag inte är född med tummen mitt i handen utan fixar att snickra en del själv så insåg jag att det här projektet ville jag ha hjälp med. Pappa kallades in och efter en snabb shoppingtur där virke, nät, skruv och beslag inhandlades drog vi igång byggnationen.

Min tanke var att hägna in en bit av baksidan direkt utanför min lilla inglasade altan så att jag bara kan öppna och släppa ut de fyrbenta lurviga. Så efter att jag kollat att det var ok med hyresvärden gjorde jag en enkel skiss på hur jag hade tänkt mig det hela.


Vi började med att mäta upp var stolparna skulle stå och resa dessa. Eftersom jag hyr min bostad så är stolparna fästa med jordankare i marken så att jag enkelt kan plocka ner det den dagen jag bestämmer mig för att flytta här ifrån.Nere vid marken och i överkan fäste vi sedan reglar runt hela inhägnaden för att få något att fästa nätet i. Stolparna är två meter höga och jag valde att inte göra något tak eftersom jag har turen att ha katter som inte är så "klättriga" av sig. Till sist satte vi nätet med häftklamrar och byggde en enkel dörr så att man kan komma in och ut ur inhägnaden enkelt. Totalt tog det ungefär fem timmar att bygga och kostnaden hamnade på ett par tusenlappar. Så här blev resultatet:Nätet som jag använt mig av är rådjursnät. Det är ett ganska mjukt, men starkt nät som är diskret. Jag ville inte ha ett nät som syns jättetydligt och då tyckte jag att det här var ett bra alternativ. Det var smidigt att hantera och montera också, vilket är ett extra plus i kanten! På lite längre håll syns det knappt att det är ett nät alls...


Givetvis kommer det att bli lite mer inredning till katterna samt en mysig uteplatshörna till mig själv också på platsättningen, men det blir nog inte förrän till nästa vår...

/Anngert

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt fin kattgård! Och vackra katter har du också! Jag är djupt tacksam för att jag får lov att publicera och beskriva din kattgård på Kattstatus.se! Tusen tack!

    hälsningar
    Gisele

    SvaraRadera